+38 (098) 102-6-102
Одеса, Французький бульвар, 33
Магазин

Коли собака працюватиме без їжі? Щоразу, коли я чую, як хтось вимовляє цю фразу, кілька думок одразу виникають

Щоразу, коли я чую, як хтось вимовляє цю фразу, кілька думок одразу виникають у мене в голові: господар не знає, як правильно використовувати їжу, і у тренуваннях відсутня тверда база.


Побудова стабільної поведінки потребує часу та міцних робочих відносин між собакою та господарем. І перш ніж ви можете очікувати на стабільність без заохочення їжею, ви повинні створити міцну історію заохочень з їжею. Періодичне підкріплення поведінки так само дуже важливо, про нього часто забувають доти, доки поведінка не починає розпадатися на частини. Демонстрація поведінки без їжі потребує тривалих тренувань та підготовки протягом тривалого часу. Тому, якщо ваш собака «не працюватиме без їжі», дайте відповідь на наступні питання:

1. Поведінка стабільна? Під цим питанням я маю на увазі, що поведінка мала тривалу систематичну історію підкріплень і завжди стандартно демонструється в різних місцях і за різних подразників?

2. Чи пропрацювали ви процес варіативності підкріплень для поведінки?

3. Чи додали ви вторинне заохочення, тобто. Чи поєднали ви їжу з голосовою похвалою, погладжуванням чи грою? Чи ви додали себе в нагороду?

4. Чи пояснили ви собаці, що їжа не завжди у вас, але при цьому вона завжди доступна? Наприклад мета з їжею чи заслуга-джекпот (велике заохочення) розташоване десь осторонь (наприклад, у відставленій убік мисці). Чи навчили ви працювати собаку, коли джекпот знаходиться в полі зору та поза ним?

5. Чи систематично ви подовжує ланцюжка поведінки?

6. Якщо ви зробили все перераховане вище, то чи робили ви це поступово, плавно нарощуючи складність?

7. Чи продовжуєте ви підтримувати правильну поведінку, періодично даючи собаці ласощі?

8. Ваші очікування реалістичні і чесні стосовно себе і собаки? Чи даєте ви собаці достатньо часу для осмислення, чи даєте чіткі та постійні критерії правильної поведінки?

Якщо у вас виникає питання, чому собака не хоче працювати без їжі, уважно перегляньте ці питання ще раз, можливо, ви упускаєте якусь важливу частину.

І, не дивлячись ні на що, тренуйтеся з радістю та усмішкою, ваш собака буде вам вдячна за це!

Автор Charlynn Turner

Нименование Количество Цена / 1 шт.
Всего: 0 грн.